به گزارش مشرق، سردار حسين رحيمي در گفتوگو با ايسنا با بيان اينكه اخذ نمره منفي توسط رانندگان تهراني چهار برابر رانندگان كل كشور است، افزود: از زمان اجراي قانون جديد راهنمايي و رانندگي تا اول شهريورماه سال جاري 252 هزار و 490 نمره منفي به رانندگان تهراني تعلق گرفته است.
وي تصريح كرد: از آغاز اجراي قانون جديد راهنمايي و رانندگي تا اول شهريورماه 55 هزار و 853 راننده نمره منفي اخذ كردهاند.
رييس پليس راهور تهران با بيان اينكه ساليانه 70 ميليون سفر به تهران انجام ميگيرد، گفت: ماهيانه شش ميليون خودرو از استانهاي ديگر به تهران وارد ميشوند.
ميزان تصادفات جرحي، فوتي و خسارتي پايتخت در 5 ماهه امسال 43 درصد كاهش يافت
تصادفات موتورسيكلتها امسال 18 درصد كاهش يافت
كاهش 8 درصدي تصادفات عابران پياده
رحيمي با بيان اينكه ميزان تصادفات اعم از جرحي، فوتي و خسارتي نسبت به پنج ماهه نخست سال گذشته 43 درصد كاهش داشته است، گفت: در پنج ماهه نخست سال گذشته 33 هزار و 642 فقره تصادف در پايتخت به ثبت رسيده كه اين در حاليست كه در مدت مشابه سال جاري25 هزار و 384 تصادف به ثبت رسيده است.
وي با بيان اينكه ميزان تصادفات منجر به فوت و جرح در پايتخت نسبت به مدت مشابه سال قبل 14 درصد كاهش يافته است، گفت: ميزان تصادفات منجر به فوت و جرح در پنج ماهه نخست سال جاري يك هزار و 500 فقره كاهش داشته است.
رييس پليس راهور تهران با بيان اينكه ماموران راهنمايي و رانندگي از ابتداي سال جاري بحث ساماندهي موتورسيكلتسواران را در دستوركار قرار داده بودند گفت: در پنج ماه نخست سال جاري مجموعه تصادفات موتورسيكلتسواران 18 درصد كاهش داشته است.
وي همچنين با اعلام كاهش 8 درصدي تصادفات عابرين پياده به ايسنا گفت: ماموران راهنمايي و رانندگي به صورت ويژه گذرگاههاي عابرين پياده را تحت كنترل قرار داده و همچنين با كاناليزه كردن تردد عابرين از طول و عرض خيابان به اين مهم دست يافتند.
رحيمي همچنين در مورد زمان وقوع تصادفات در پايتخت با بيان اينكه 77 درصد از تصادفات در تهران در ساعات روز به وقوع ميپيوندد، گفت: حدود 20 درصد از تصادفات در ساعات شب و 1/2 درصد تصادفات در زمان طلوع و غروب آفتاب رخ ميدهد.
چهارشنبه و پنجشنبه پرتصادفترين روزهاي پايتخت
ساعت 16 تا 20 بيشترين تصادفات در تهران رخ ميدهد
26 تا 35 سالهها بيشترين مقصران تصادفات
وي با اشاره به بازه زماني وقوع تصادفات در پايتخت با بيان اينكه 3/27 درصد از تصادفات در ساعات 16 تا 20 به وقوع ميپيوندد، گفت: بيشترين تصادفات در شهر تهران با رقم 5/30 درصد در روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه رخ ميدهد.
رييس پليس راهور تهران افزود: در روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه به دليل افزايش تردد وسايل نقليه و آغاز سفرهاي برونشهري بر اساس آمارهاي موجود بيشترين تصادفات در اين دو روز رخ ميدهد.
وي همچنين با اشاره به رده سني بيشترين مقصران تصادفات گفت: بر اساس بررسيهاي صورت گرفته رانندگان تهراني در گروه سني 26 تا 35 سال بيشترين مقصران تصادفات هستند.
به گفته رحيمي 88 درصد از مقصران تصادفات مرد و 12 درصد از مقصران زن هستند و اين در حاليست كه تعداد رانندگان مرد بيش از تعداد رانندگان زن است.
ميزان تصادفات تونل توحيد 48 درصد كاهش يافت
موتورسيكلتهايي كه از تونل توحيد تردد كنند توقيف ميشوند
رانندگاني كه از خط اضطراري تونل توحيد تردد كنند جريمه ميشوند
وي همچنين در خصوص تمهيدات ويژه تونل توحيد با بيان اينكه ميزان تصادفات در اين تونل در پنج ماهه نخست سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل 48 درصد كاهش داشته است، گفت: از روز گذشته تردد هرگونه كاميون، اتوبوس و موتورسيكلت از داخل تونل توحيد ممنوع است.
رييس پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ با بيان اينكه در مبادي ورودي تونل توحيد تابلوي راهنما و عوامل پليس مستقر هستند گفت: در صورتي كه موتور، كاميون و اتوبوس از داخل تونل توحيد عبور كنند ماموران نيروي پليس راهنمايي و رانندگي كه در خروجي تونل توحيد مستقر هستند با اين رانندگان متخلف برخورد ميكنند.
به گفته وي موتورسيكلتهايي كه از داخل تونل توحيد عبور كنند توقيف ميشوند.
رحيمي با بيان اينكه طرح ممنوعيت تردد كاميون، اتوبوس و موتورسيكلت از داخل تونل توحيد به طور دائم اجرا ميشود، گفت: همچنين بر اساس توافقات صورت گرفته خط اضطرار تونل توحيد توسط دوربينهاي ثبت تخلف كنترل ميشود و با رانندگاني كه از اين خط براي تردد استفاده كنند برخورد ميشود.
وي درباره افزايش ضريب ايمني در داخل تونل توحيد گفت: بر اساس توافقات انجام گرفته با شهرداري تهران از روز گذشته دو دستگاه آمبولانس و همچنين دو دستگاه خودروي آتشنشاني در مبادي ورودي و خروجي تونل توحيد مستقر شده و همچنين پليس مخصوص تونل نيز در داخل تونل تردد خواهد كرد.
رحيمي همچنين به ايسنا گفت: بر اساس تصميمگيريهاي صورت گرفته از اين پس رانندگاني كه تصادف خسارتي داشته و ميزان خسارت آنها زير 5/1 ميليون تومان باشد و نياز به كروكي پليس داشته باشند ميتوانند در صورت توافق طرفين به نزديكترين اداره راهنمايي و رانندگي مراجعه كرده و كارشناسان تصادفات راهنمايي و رانندگي پايتخت در اداره تصادفات نسبت به كشيدن كروكي تصادف مورد نظر اقدام كنند.
رييس پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ با بيان اينكه اين مصوبه تنها تصادفات منجر به خسارت را شامل ميشود، گفت: تصادفات منجر به جرح يا فوت شامل اين مصوبه نميشوند.
وي همچنين با بيان اينكه بر اساس قانون جديد با رانندگاني كه در 16 بزرگراه تهران از سرعت مطمئنه تخطي ميكنند برخورد ميشود، تصريح كرد: رانندگاني كه بين 30 تا 50 كيلومتر از سرعت مجاز فراتر ميروند علاوه بر دريافت پنج نمره منفي ملزم به پرداخت مبلغ 30 هزار تومان جريمه نيز هستند.
رحيمي افزود: رانندگان متخلفي كه تا 50 كيلومتر از سرعت مجاز فراتر ميروند علاوه بر دريافت 10 نمره منفي ملزم به پرداخت 30 هزار تومان جريمه نيز هستند.